"Пролетта е сърце, от което блика надежда и обувка, наквасена в дъжда."

LIFESTYLE

Когато момичетата си имат таблети

Днес официално преминахме мартенската психологиеска бариера и можем да си посрещнем пролетния април. По този повод от Intel са решили да изненадат момичетата с пожелания за радост и пролетно вдъхновение. Както и да споделят една изненадваща за мен статистика за това колко много българки вече използват таблети, и да помолят блогъри да споделят за какво използват таблетите си.

Оказва се, че цели 75% от анкетираните дами притежават таблет, а 65% твърдят, че го ползват между 1 и 4 часа дневно. Учудвам се, защото досега смятах, че телефоните са пълен хегемон, а таблетите за доооста по-назад в класацията. Същевременно забелязвам че почти всички мои приятелки вече имат, а миналото лято обяснявах на съседката от входа (около 70 годишна) как да си инсталира Skype пак на таблет.

Таблетът може да се разглежда и като доста женски продукт. Размерите му предполагат носене в дамска чанта, по-удобен е за преглед на визуално съдържание (тип модни аксесоари или скромни и не чак толкова блогове :D), beauty YouTube-стване, пазаруване на всичко под небето, за работа с всякакви визуални инструменти и създаване на съдържание. Абе какво ли не.

Що се отнася до мен, емпиричните данни сочат, че откакто го има и блога, с таблетчо съвсем сме като сиамски близнаци и нещата са частично извън контрол. 😀

Ето за какво основно го ползвам аз… по същество.

ЗА ГОТВЕНЕ


Зачудя ли се какво по ангелите да сготвя с 2 чушки, половин глава лук, малко маслинки, остатък от ориз и едно тъжно, поизсъхнало авокадо (импровизирам с продуктите), си гугъл-вам наличните съставки и си сътворявам нещо.

Колкото и готварски книжки да трупам, все бързам и никога не ги чета. Да не говорим, че никога нямам пълния набор от продукти и се налага импровизация. Или пък си търся идеи за симпатична съботна закуска :).

ПРИ РАБОТНО ПЪТУВАНЕ

Работата ми е такава, че се налага да  пътувам често. Таблетът ми е спътник по време на самото пътуване, както и вечер в хотела, когато гледам да наваксам с евентуално изостанал писмен превод (*това не сте го прочели) или да си отговоря на имейлите, или да си прегледам инфомационния поток, защото за устния преводач осведомеността по актуални теми може да се окаже въпрос на живот и смърт.

ЗА САМАТА РАБОТА


Ползвам го за справки при непознати термини, абревиатури, работа с европейски регламенти (и любимите на всички преводачи изчитания с космическа скорост на параграфи и алинеи). Ако са ми предоставили презентации преди превода си ги качвам и на него за всеки случай (нерядко забутват преводачите някъде зад екрана!). Отново за четене в кафе-паузите на новини или презентации изготвени уж в посления момент (разбирайте половин час преди конференцията, да бе да!).

На таблета ми е и основния работен органайзер, графика със събития, личния календар, крайни срокове, срещи, поети ангажименти, висящи ангажименти, графици на колеги конферентни преводачи, счетоводни бумащини, търговски оферти, списъци с клиенти и прочее.

ЗА БЛОГА

Има супер удобно приложение за WordPress, на което си пиша постовете. Отделно си обработвам картинките, записвам си идеи, чета си медицински учебници, разработвам си диети, плана ми за фитнес за месеца и упражнения.

CANDY CRUSH SODA SAGA

Тази ужасна, пристрастяваща, напаст божия :D! Изглежда много по-яко на таблет. И понякога, когато умът ми е прегрял, имам нужда от най-безсмисленото занимание на света – да взривявам шарени бонбони и да мина на следващото 511 ниво. Но хубавото е, че вече не съм чак толкова безнадеждно пристрастена (*излъга тя).

Тук спирам, защото не искам да започна да звуча сякаш не ползвам таблета само за кухненска дъска за рязане. Май не се оказах много ексцентрична в използването на таблет, очаквах повече от себе си :D.

Можете да ме последвате и във Facebook и Instagram.

Това беше от мен, честита същинска пролет,

 

IH е блог за красоти, най-вече за красотата на волята и красотата на промяната.

Късните ми двадесет се оказаха размирни и преминах през много промени. Като резултат свалих 70 кг. (никой да не припада :D) и вече пет години съм се посветила на спорта (бивша мързелана) и здравословното хранене (прокълната да бъде вечен лакомник). Обичам езика, а работата с думи ми е страст и кариера. Пиша в лек стил и на приятни теми, споделям за живота си, мненията си и по-специално за битката с килограмите, която ме направи по-силна, по-целенасочена и промени житейската ми философия. Помогна ми да започна нова глава в собствената си история. Но най-вече искам да мотивирам и вас, и себе си, за хубави промени.

Иначе съм декемврийско бебе, конферентен преводач, възпитаничка на СУ, младшипредприемач и както прочетох в един хороскоп – самоотвержен Стрелец.

За контакти: interpretinghealthblog@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *