ОТСЛАБВАНЕ

14 дни с Lierac Body Slim Destock Nuit | Част 1

Все ми се да се абстрахирам и да пиша на по-принцески теми, но процесът на отслабване освен безспорно многото си положителни страни, в никакъв случай не протича гладко, нито пък успява магически да заличи последиците от всички тези години трупане на килограми. В тази връзка напоследък мозъкът ми е програмиран основно на тази вълна вляза ли в аптека или дрогерия.

Преди няколко дни се сдобих с Lierac Body Slim Destock Nuit – Night-Time Intensive Body-Contouring Concentrate последният да затвори вратата :D.

На опаковката пише, че при тестовете, жените забелязвали разлика в обиколките си след 14 дни. Конкретно има и сантиметри, но нека все пак си останем стъпили здраво на земята. 🙂 14 дни ще е и моят тестов период (надявам се да ми стигне като количество, защото има доста работна площ :D), а и тубичката не е особено голяма.

Преди да продължа искам да уточня изрично от опит, че всички антицелулитни, стягащи, оконтуряващи, термогенни и всякакви мазила не могат да премахнат напълно каквото и да било.

Процентното им участие в намаляването на целулита по мое мнение е около 10% (не ме питайте откъде измъкнах точно този процент, звездите ми го говорят :D). Останалите 90% са (без офкане) пиене на достатъчно вода (1,5 – 2 л./ден, не наведнъж!), физическа активност (спорт, в моя случай фитнес) и правилно хранене – т.е. плодове, зеленчуци, месо, риба, яйца, сирене, ядки, кисело мляко и т.н. (да, знам че липсват макарони, сандвичи, бисквитки, шоколади, мъфини и прочее свещени божии творения, но истината не винаги е удобна :D).

Подобни кремове имат своята роля, била тя и поддържаща. Пиша това предисловие, за да сте наясно, че не бива да очаквате чудеса от нито един такъв продукт, колкото и скъп да е. Кожата е сложен орган и когато се променя има нужда от помощ както отвътре, така и отвън. На моята й се наложи да се приспособи към огромна промяна и съм пряк свидетел на огромния положителен ефект от този начин на хранене в комбинация със спорт.

Ето и някои от изпробваните досега кремове и гелове за обща представа.

И така, за всички, които не са заспали все още 😀 – Lierac Body Slim Destock Nuit – Night-Time Intensive Body-Contouring Concentrate.

Ето какво следва да е действието на този продукт като се има предвид, че нощем тялото е по-предразположено към образуване на мазнини, но също така и клетките по-лесно се поддават на въздействия:

Начин на употреба: Прилага се вечер с лек масаж върху проблемните зони: ханш, бедра, седалище. Пак от опит знам, че е важно да се мажете според указанията, т.е. ако пише сутрин и вечер, то правете го сутрин и вечер, не пропускайте. Първо защото ако изобщо ще има някакъв ефект, той няма как да се прояви, ако не спазвате режим и срок на ползване, и второ – самото масажиране на кожата е изключително важно.

Първоначални впечатления: 14-те дни тестов период започнаха снощи (09.03.2016 г.) и ето какво забелязах:

  • Продуктът има особен, по мое мнение луксозен, специфичен за Lierac аромат. Същото впечатление имам и от другите им продукти, например Lierac Bust Lift Anti-aging Recontouring Cream.
  • Не е нито много икономичен, нито разхитителен. Проблемът при мен е, че трябва да третирам всички изброени зони и се изразходва повече.
  • Попива бързо (кожата омеква мигновено), но все пак остава един тънък, леко мазен филм, който и да чакате да изчезне – няма да стане в обозримо бъдеще, затова се обличайте след 10-тина минутки.
  • Омекотява значително, приятното е, че на сутринта и през деня все още се усеща мекота и еластичност.

Засега толкова, ще коментирам пак след 13 дни :).

За втора част, натиснете тук.

Можете да ме последвате и във Facebook и Instagram.

С пожелания за приятна вечер,