КРАСОТА

Най-ефективната домашна маска срещу напукани устни

Днес ще ви разкажа за най-лесната, най-полезна и най-ефективна маска срещу напукани устни. Само 15 секунди!

Имам сериозни проблеми със сухи и напукани устни и то целогодишно. Това се дължи, както всичко впрочем, на съвкупност от фактори – сезон, стрес, липса на определени витамини, нередовно хранене. Трудно е да си върнете баланса с магическа пръчка, затова просто трябва да дадете време на тялото да си влезе в ритъм. В това време обаче устните се цепят жестоко, болят… Не мога да се усмихвам, защото ги усещам как се разраняват. Сигурна съм, че знаете за какво говоря.

Колкото и балсамчета да има за целта, никое не е достатъчно само по себе си и по-точно – повечето облекчават, но не лекуват, а понякога довлошават нещата.

Ще си кажете, че в следващите редове откривам топлата вода, но се съгласете, че много често най-простичките, лесни и полезни неща, са точно тези, които забравяме да ползваме. Прелитат покрай ушите, защото сме свикнали великото лекарство да е все най-скъпото,  най-лъскавото, с най-гръмки обещания. А проблемът “напукани устни” е не само естетичен, но и много болезнен.

И тъй като обещах петнадесетсекунден пост, който дава решение, трябваше някак да протакам, за да ги разтегля до 15 секунди :D.

Решението:

Мед.

Обаче тук говорим за истински мед!

Медът е същинско съкровище във всяко едно отношение. Никога не се разваля, адски полезен, всички пчелни продукти са прекрасни и лекарство за какво ли не. Стотици страници няма да стигнат, за да се опишат полезните му качества.

А и пчеличките са готини, вижте я тази, моля (извънземно :D)

Обратно към темата с устните. Медът съдържа въглехидрати, протеини, аминокиселини, минерали, витамини, органични киселини и антиоксиданти, които омекотяват, подхранват, лекуват и връщат еластичността на устните.

Дневна маска:

1. Ексфолирате с ексфолиант за устни или домашен вариант със захар.

2. Намазвате с медче и стоите 10-15 минути (или докато не олепкате всичко с мед и се наложи да се оближе)

Нощна маска:

Същата, но преди лягане :D.

Дано шеговитият ми тон не ви подвежда, това действително е много ефективен начин за лечение на напукани устни и слага в малкия си джоб цяла орда балсамчета, спестява средства и излишен досег с химия.

Важно е обаче да се спазват някои условия:

1. Медът задължително да е истински.

2. Трябва все пак да поседи на устните преди да го хапнете :D.

3. Трябва да се направи в няколко поредни дни за лечебен и по-дълготраен ефект, макар че облекчението се усеща веднага.

4. Може преди това да ексфолирате, за да попие по-добре (ако не е в тежка фаза)

Това беше “Ода за медчето” :D. Надявам се да дадете шанс на това бижу на природата, защото наистина помага.  За допълнителни трикчета за хубави устни, може да прочете тук.

Можете да ме последвате и във Facebook и Instagram.

Приятно лечение и ако попаднете на пчеличка, или тя на вас, погрижете се да си отлети спокойно по пътя. 🙂

Хубав ден,