To tell of my new Moroccan Love, oh, I court her everyday.

LIFESTYLE

Мароканска приказка | Ел Джадида

Миналата 2017, определено ми беше приключенска. Много неща се промениха, научих много за себе си, за хората, порастнах, рискувах, пътувах много. Но една от по-интересните ми дестинации определено си остана Мароко.

Беше работно пътуване, затова няма как да коментирам цени на билети и организационни въпроси, а и тази част обикновено не ми е интересна за четене, следователно не бих и писала за това. Ще има снимки и впечатления.

Ще си позволя само едно параграфче телеграфни данни за обща рамка. Чартърният полет до Казабланка (най-големият град в Мароко, а столицата всъщност е Рабат) беше почти 5 ч., което си е доста тягостно. Но пък останахме 6 дни, така че не се усети твърде много. Пътува се безвизово, с паспорт (за европейски граждани), има много гостоприемни хора, с обезоръжаващо вкусна кухня. ♥ Никак НЕдиетична. Официални езици са арабски и берберски, население – 98,7% мюсюлмани, валута – дирхам. Толкова :).

Интересно ми беше да наблюдавам от високо земята, за пръв път летя над Африка и има огромна разлика. Още една причина да се нарича “черният континент“, от птичи поглед наистина изглежда мрачна и злокобна.

Кацнахме в Казабланка, но хотелът на делегатите беше петзвездният Mazagan Beach Resort в El Jadida (пристанищен град на атлантическото крайбрежие на Мароко), на около 100 км. от Казабланка.

Един от най-прекрасните ми спомени беше изгледът от хотелската стая. Kато конферентен преводач натовареният график понякога не ми позволява дори да си подам носа извън хотела. И макар в този случай да не беше така, нямах нищо против да си гледам Атлантическия океан от терасата с дни. ♥


Красотите бяха много и един пост не стига. Разгледайте и Мароканска приказка | Конферентни дни.

Можете да ме последвате и във Facebook и Instagram.

Лека вечер,Misha_Allura - Copy