LIFESTYLE

Мароканска приказка | Конферентни дни

Мароканската ни разходка продължава с основната ми роля в това пътуване, а именно конферентните дни. Работните дни започваха в един от ресторантите на хотела с една от най-примамливите блок-маси, които съм имала честта да опустошавам :D.

Преводаческите кабини (нашата е втората ляво на дясно). И без всякаква връзка един пример за огромен берберски килим :D.

И друг път съм работила на конференции в такъв широк международен формат и е огромно удоволствие да се видиш с колеги от толкова много страни. Конферентният превод е динамична, напрегната и индивидуалистична професия и рядко има възможност да прекараш повече време в разговори с другите преводачи. Но пък случи ли се, е пир за душата. Научаваш най-невероятните истории на света, които за съжаление си длъжен да запазиш само за себе си заради професионална етика и нещото наречено неприкосновеност на личната информация (а всичко това накратко наричам – преводаческа тайна) :D.

Когато на едно място има толкова кабини обичайно се налага да се извършва т.нар. пилотиращ превод, а именно превод, от който вземат другите преводачи. Ако ораторът говори на български, преводачът от български превежда на английски, а останалите преводачи вземат от английски за техните езици. Чувството да участваш в такова ниво на комуникация е неописуемо, а отговорността, когато работиш за колеги, е огромна. Всяка грешчица може да се мултиплицира във всеки език и да провали представянето на другите преводачи.

Събитието беше много официално и мащабно, и от дистанцията на времето даже се чудя как успя да протече така идеално.

Край на работния ден и всички останали знайни и незнайни професионалисти, които се грижат за комфорта на делегатите, продължават с работата.

А някои се отбиват за няколко следобедни вкусотии с марокански чай.

И този изглед.

Може да разгледате и Мароканска приказка | Mazagan.

Можете да ме последвате и във Facebook и Instagram.

Спокоен ден,