LIFESTYLE

Октомврийски задачи до края на годината


Харесах си тага от Инка от Тhe Еyeliner Тragedy, харесват ми нещата, които си е наумила да постига през септември, още повече хъса да разнася такава голяма кошница с планове <3 Иронията е, че досега ме е тагвала няколко пъти, но така и не смогвах с писането, а сега не само си присвоявам тага, а даже си позволявам да го изменя и удължа до края на годината :D. Надеждата ми е, че списъкът е сравнително кратък и надявам се – изпълним. Към задача номер едно:


Да си продължа сутрешното тичане докато не завали сняг

Много се надявам и натовареният ми работен график, и мотивацията ми да ми позволят да продължа да тичам редовно сутрин въпреки наближаващите студени месеци. Ако не го бях изживяла лично, никой посмъртно не би могъл да ме убеди, че тичането в студен есенен, дори дъждовен ден, би могло да бъде приятно колкото и в ранна пролетно-лятна утрин. Даже бих казала още по-приятно. Ако досега не сте се осмелявали, престрашете се. Ако пък не ви е хрумвало, ето ви идея. Гарантирам ви, че е адски приятно. И въздухът през есента, и тишината, и цветовете са магически. А мирисът на дъжд? <3 Но студът си е студ, в това няма съмнение, така че си е нужна щипка инат и допълнително усилие, а както обикновено, наградата идва едва след положения труд. И макар да знам колко е приятно, макар да съм изпитвала цялата тази есенна магия, да знаеш каква е крачката и да я предприемеш са две коренно различни неща. А да я предприемаш всеки ден пък е съвсем друга класация <3.


Да намаля още повече сладките неща/бисквитите

Повече от шоколадови неща обичам само бисквитени неща и те са моят бич :D. В тази битка няма забранени методи и стратегии, стига нещо да сработи, се прилага :D.


Да започна да готвя повече с тиква

Наближава сезонът на тиквите и тази година се надявам да успея да го оползотворя по-добре. Миналата година прекарах почти целите месеци октомври и ноември в пътувания и не успях да осъществя всички идеи, които съм насъбрала. А тиквата е, на първо място, изключително вкусен (води се) плодов зеленчук. Много е полезна, изключително диетична и многофункционална що се отнася до готвене – от тиквено лате, през супа от тиква и печена тиква на фурна, до всевъзможни солени и сладки кулинарни експерименти. И е меко казано грехота да се изпусне сезона на такава вкусотия! 


Най-накрая да започна да прилагам методите за организация и оптимизация на времето, които само колекционирам

  • Да се науча да водя само един график (синхронизиран в Google docs)
  • Да си подобря приоритизацията
  • Да си подобря техниките за водене на архив


Да спазвам човешко работно време, което да има край.

Ето я и най-належащата, и същевременно най-сложната задача. Животът ми се стече така, че ме изгради като самостоятелна бойна единица на свободна практика, което освен че ме направи гъвкава и с желязна работна етика, изкриви превратно концепцията ми за работно време. А именно – то никога не приключва. Както се досещате това няма как да е нито здравословно, нито нормално. А откакто ме налягат и все повече управленски задачи покрай фирмата, проблемът тръгна да се задълбочава и за да избегна вредни крайности, назря времето за налагане на граници. И точно тук ми се изправя косата, защото поставянето на граници винаги е било едно от най-трудните изпитания за характера ми – граници в количеството поета работа, граници в мащабността на плановете и разбира се – граници по отношение на храната. А знаете, че здравословните граници носят структура в ежедневието, и хармония в живота като цяло, и най-важното от всичко – освобождават място за скъпите мигове с безценните хора.


И за финал си пожелавам нещо, което най-близките ми чуват почти всеки ден, и което ми е нужно, за да свърша всичко, което искам, а именно – денят да стане поне 36 часа! ‘Начи без такива физиономии, никой да не ми казва, че е невъзможно :D. Я, по-напористо с мечтите, моля!


Приятен нов сезон,


Можете да ме последвате и във Facebook и Instagram.